Author Archive

Den 27 november 2018 hölls ett Extra Årsmöte för att diskutera och rösta kring styrelsens förslag Policy för ekonomiskt stöd vid cykelköp. Styrelsens förslag avslogs. Istället antogs ett förslag från Lena Isgren, Emma Malmberg, LindaKatarina Ek,och Oscar Ek, som i korthet går ut på att:

  • Att dra tillbaka den föreslagna propositionen, En idrottsförening ska inte bedriva bankverksamhet, dvs inte låna ut pengar till de i elitgruppen, medlemmar eller några andra.
  • Att ge styrelsen i uppdrag att verka/arbeta för att förhandla fram bättre priser på cyklar som den elitaktive ska använda när hen tävlar och tränar i triathlon.
  • Ge styrelsen i uppdrag att verka/arbeta för att förhandla fram bättre priser på cyklar som den elitaktive ska använda när hen tävlar och tränar i triathlon, men att den aktive ska betala cykeln själv.

Protokollet från det Extra Årsmötet kan läsas i sin helhet här: EXTRA ÅRSMÖTE 2018

Våren 2019 kommer Triathlon Väst att ha tre tillfällen per vecka med klubbsimning.

Tisdagar kl 20-21 i Angered Area, 4 banor
Onsdagar kl 20:30-21:30 i Åby Simhall, 4 banor (start 9/1)
Söndagar kl 8:45-11 i Frölunda Kulturhus, hela bassängen

Föreningens ambition är att under våren ha ett genemsamt upplägg för simningarna på vardagarna, precis som vi har på söndagarna.

I Angered Arena och Frölunda Kulturhus är simpassen helt gratis för medlemmar. I Åby Simhall får var och en själva betala inträde till simhallen.

Vi ses vid bassängkanten!

Ska du genomföra din första triathlon 2019? Vill du hoppa över de vanligaste fallgroparna och samtidigt slippa träna alla passen själv? Då är du mer än välkommen till oss och vår fyraveckorskurs i triathlon för nybörjare. Måndagen den 15/10 kör vi igång.

Read the rest of this entry »

Torsdagen den 18 oktober kommer sista deltävlingen i Triathlon Väst KM cup att avgöras. KM i löpning avgörs över 5 km banlöpning på Ullevi. Samling klockan 17:45. Alla är välkomna!

Se även eventet på Facebook:

https://www.facebook.com/events/460351657801587/

Cykla, spring, simma och umgås med klubbkompisar på Triathlon Västs vårläger i Trollhättan den 11-13 maj.

Traditionsenligt cyklar vi till och från lägret! Vi kommer att träna alla discipliner under helgen. Vi bor bekvämt på hotell Scandic Swania. I lägeravgiften ingår del i 3-bäddsrum, 2 x frukost, 3 x lunch, 2 x middag, väsktransport, cykelförvaring och all träning. Detta till det superlåga priset av 1750 kr!

För att klara distanspassen till och från Trollhättan ska man klara att cykla 80-100 km (eller som alternativ ta sig på egen hand med bil till Trollhättan). Vi kommer ha olika fartgrupper.

Anmäler dig gör du HÄR: https://goo.gl/3vBB5u

Frågor? Maila sara@molin.se

Vi upprepar förra årets succé och kör Triathlon Väst KM cup 2018! KM cup kommer att avgöras med fyra deltävningar, i cykel, simning, triathlon och löpning. Vi kommer utse segrare i varje deltävling men man samlar även poäng för den totala cupen, vars vinnare avgörs när hela cupen är slut i höst.

 

Cykel-KM hålls onsdagen den 16 maj, med samlingstid kl 18:00 och första start kl 18:30. Information om plats kommer senare.
 

Sim-KM avgörs torsdagen den 14 juni vid Delsjöbadet. Vi samlas kl 18, start kl 18:30. Simningen avgörs på den klassiska sträckan 2000 m runt båda öarna i Delsjön. Efter målgång så grillar vi korv som klubben bjuder på, ta med hela familjen!


Triathlon-KM 
Tjörn Triathlon får står värd för vårt klubbmästerskap i triathlon och avgörs 25 augusti på medeldistans. Anmäl er på förbundets hemsida enligt gänge förfarande.  Kom ihåg att ange Triathlon Väst som din klubb om du vill vara med i KM!

 

Löp-KM avgörs under hösten.

 

Håll dig uppdaterad om varje deltävling genom att klicka i repektive event på Triathlon Västs Facebooksida.  https://www.facebook.com/triathlonvast.se/

Det har kommit in en del frågor ang. att tävla (deltaga i tävlingsklass) i andra idrotter/grenar än triathlon. Styrelsen blev uppmärksammad på detta i samband med Göteborg Marathon där vi upplystes om att vi inte är med i Friidrottsförbundet längre.

Vi går nu med i friidrottsförbundet igen, så att våra medlemmar kan deltaga i löptävlingar i tävlingsklass. När det gäller simning och cykling är frågan mer osäker, vi vet inte hur stort intresset är, och kostnaden är högre för klubben. Om du har att intresse av att klubben ska vara med i sim- och cykelförbundet (och ev. andra), lägg en motion om detta till årsmötet.

Många Tri Västare tävlade i helgen och med en hel del framgång. Read the rest of this entry »

Det har varit en händelserik triathlonhelg med nya framgångar för Triathlon Väst. Vansbro Triathlon, Ironman Frankfurt och SM/RM i Halmstad.

 

Read the rest of this entry »

Update:Då Göteborg Triathlon är inställt så kommer stipendiet delas ut vid årets klubbfest i höst. Vi tar emot ansökningar tills vidare.

Den 18 juni 2000 omkom landslagstriathleten Anders Nilsson, 28 år gammal. Anders blev påkörd av en bilist under ett av sina många cykelpass. Till Anders minne instiftades en fond – Anders Nilssons Minnesfond – ur vilken två stipendier utdelas årligen till triathleter som tränar och verkar i Anders anda. Läs mer om Minnesfonden och kriterierna för stipendiumet här.
Read the rest of this entry »

Samarbetspartners