Elitgruppen

Vi har sedan länge haft en grupp medlemmar med högre ambitioner som fått lite extra stöd av klubben. Vi har nu bestämt att satsa mer på detta, med fokus på utveckling och inspiration!

Nicklas Hult kommer få en ansvarsroll för att samordna och hjälpa medlemmarna i gruppen, som kommer få ett utökat stöd jämfört med det individuella som finns idag. Vi har ingen bestämd ansökningsperiod eller hård gräns på antal medlemmar, så känner du dig manad är det bara att ta kontakt. Våra kriterier finner du här: Elitgruppskriterier.

Hej Nicklas! Om Jonas Örabäck är nyast in i elitgruppen så har du varit med längst. Kan du presentera dig kort?
På det idrottsliga planet har jag gått från att vara lite lost på grund av urusel bollkänsla till att bli väldigt duktig inom kampsport och till sist inse att konditionsbiten var det roligaste och sadlade om till triathlon. Read the rest of this entry »

Vissa har ju smygstartat med löp-tävlingar, men i helgen gick årets första SM av stapeln, duathlon i Väsby. Sara Svensk dominerade dam-senior från start till mål och vann med en kvart, med en tid som också vunnit stort förra året. Det kan bli en rolig sommar för Sara och klubbfärgerna!

Om du också gjort ett resultat du är nöjd med så finns det numera möjlighet att rapportera in det till klubbens egen topp-lista, se Tävling > Lägg till tävlingsresultat. Så fort det kommit in lite resultat kommer vi börja lista dem också.

De två avslutande SM-distanserna avgjordes de gångna två helgerna; Olympisk distans i Västerås och Medeldistans (halv-ironman) i Jönköping. Klubben var representerad på båda ställena, om än inte i så stor utsträckning. Men skickar man de bästa behöver man inte skicka så många.
Read the rest of this entry »

Vi är mycket glada att meddela om en ny förmåga till utvecklingsgruppen.

Han heter Robert Kallin. Robert kommer att göra sin första säsong som senior och flyttade till Göteborg från Trollhättan i höstas för att studera på Chalmers.

Klubbens satsning på talanger som vill utvecklas fortsätter och vi är glada att kunna presentera ännu en talangfull tjej till gruppen nämligen Saga Gullberg.
Read the rest of this entry »

Vi har en ny medlem i vår utvecklingsgrupp, Sara Svensk!
Read the rest of this entry »

Vi gör lite förändringar i upplägget för elitgruppen. Istället för att ha en årlig ansökningsprocess så kommer vi ha en grupp där man kan komma med (och också lämna) oavsett tid på året, och man är kvar så länge man vill och gör skäl för sin plats. Kriterierna är tills vidare de samma som innan, och känner man att man platsar kan man när som helst ta kontakt med Tränarrådet som nominerar kandidater för styrelsen att besluta om.

På Fitnessfestivalen nästa helg kommer elitgruppens Calle Brümmer köra en inomhussprint mot svenske rekordhållaren på IM-distans, Jonas Djurback, och svenske mästaren på långdistans 2013, KJ Danielsson. Läs mer på Calles blogg och på festival-hemsidan och kom och heja!

Samarbetspartners