PLATSERNA FINNS I SHOPPEN NU!

Update: Sista anmälningsdatum 25e oktober

I år blir det favorit i repris med att upprepa fjolårets succé Velodromlägret

Träningslägret kommer att genomföras i Falun 27-29 november, med en massa cyklande i Sveriges enda velodrom. Att cykla i Velodromen är otroligt roligt och väldigt bra träning. Läs mer om velodromen på www.velodromen.se.


Upplägg:
Introduktionskurs fredag eftermiddag kl 14-18 (teori 14-15). De som redan gått introkursen kör istället ett träningspass kl 13:30-15:00. Under lördagen genomför vi två cykelpass (09:00-11:00 och 14:00-15:30) i Velodromen. På söndag förmiddag (10:30-12:30) genomför vi ett cykelpass i Velodromen innan vi kör hem till Göteborg igen. När det finns tid över mellan cykling, mat och sömn, planeras det in löpning och/eller simning om vädret tillåter och för de som har ork över efter cyklingen. Förslagsvis genomförs det uppe vid Lugnets skidstadion där skid-VM 2015 genomfördes.

Förkunskapskrav:
För att få cykla i velodromen i Falun krävs att varje deltagare har genomgått deras obligatoriska introduktionskurs. Vi är inbokade för introduktionskursen på fredag eftermiddag, för de som inte var med och cyklade förra året. Kan du som deltagare inte vara med på den introduktionskursen på fredagen, innebär det att du inte kommer få vara med på övriga helgens cykling och därmed kan du inte anmäla dig till träningslägret (om du inte har genomfört deras introduktionskurs tidigare).
Triathlon Väst förväntar sig att deltagarna som följer med har god cykelvana och är vana att cykla i klunga och inte är rädda för att genomföra det i höga hastigheter. Det krävs inte att du är supervältränad cyklist för att följa med, detta då det per automatik blir nivåuppdelningar i banan och du alltid kan kliva ner från banan och vila.

Kostnad:
Kostnaden för lägret är 2000kr för de som inte kört tidigare och 1800 kr för de som redan har gjort grundkursen (i priset ingår, grundkurs, allt cyklande i velodromen, cykelhyra, boende två nätter på Clarion Hotell Bergmästaren samt två middagar). Anmälan sker i klubbens webbshop på hemsidan och öppnar söndagen den 27 september klockan 18:00. Maxantalet deltagare för träningslägret är begränsat till 20 personer pga. velodromens begränsningar.

Transport:
Deltagarna samordnar lämpligtvis transport (vi hjälper alla anmälda att hitta varandra). Avfärd från Göteborg måste ske cirka klockan 07.00 på fredag morgon den 27 november. Hemfärd till Göteborg sker efter cyklingen på söndagen.
Förslagsvis kommer gemensam lunch att samordnas på upp och nedfärd.

Utrustning:
Att ta med för cykling i velodromen: Cykelhjälm, cykelkläder, cykelskor och hänglås. Velodromen tillhandahåller speciella veldromcyklar som är “Fixie”, utan bromsar och lösa delar, och det är endast dessa som tillåts i Velodromen (har du egen får du cykla med den om den är ren och hel).

Frågor:
Ytterligare frågor ställs framförallt i mail till David Nyquist: nyqdav@gmail.com

Inspiration om Velodromen:
Peter Ooms film från 2014
Nicklas Gunnarssons film
SVT-play så funkar velodromcykling
SVT-play Veldodrom SM

Comments are closed.

Samarbetspartners