Det är fantastiskt kul att vår klubb har växt så det knakar de senaste åren. Men med storleken ställs också nya krav på organisation och att fler hjälper till med klubbens träningar. Idag håller tränarrådet i många av våra träningspass, men eftersom vi växt mycket behöver vi bli fler som hjälper till att hålla och planera passen. Som ett led i att göra klubben ännu bättre och göra triathlon tillgängligt för fler vill vi i lite mer ordnad och tydlig form arbeta med ledare – ungefär som de flesta andra idrottsföreningar gör.

Tanken är att sätta ihop en grupp ledare som tillsammans kan hjälpa till att leda våra olika träningspass – t.ex. hålla i olika fartgrupper på cykelpassen, introducera nya medlemmar eller vara extratränare på simpassen. Det behöver inte heller vara mer avancerat än att du som ledare ser till att vid tillfällen där Anders Holme inte kan komma en söndag, att i så fall ta med ett gammalt pass från en tidigare söndag. Ett annat exempel på att leda ett pass kan vara att leda ett spinningpass som Oscar har skrivit i förväg.

Eftersom vi är en klubb som drivs av och för våra medlemmar bygger detta på frivilligt arbete. Vår förhoppning är därför att samla tillräckligt många ledare så att antalet ledartillfällen inte blir fler än en handfull per ledare och säsong. När du är med som ledare, är tanken att du själv också ska vara med och träna. Det innebär att för dig som ändå är med och tränar regelbundet, blir steget till att vara ledare inte speciellt stort. En bra ledarorganisation kommer även att gynna dig själv som triathlet.

Man behöver inte vara en superrutinerad Ironman-triathlet eller coach för att vara ledare. Vi vill ha ledare på flera olika nivåer och för alla fartgrupper. Det viktigaste är att du tycker det är kul att leda och träna tillsammans med likasinnade, hjälpa människor bli bättre och få dem att känna sig välkomna. Som ledare kommer du få en introduktion till ledarrollen, möjlighet att gå utbildningar, lägre medlemsavgift, fin ledartröja och sist men inte minst massor av kul.

Självklart finns både styrelse och tränarråd till hands som bollplank och stöd.

Vi nämner ovan att vi erbjuder utbildningar, vilken typ av utbildningar är det i så fall som du kan få gå på? Vi tänker ta hjälp av Triathlonförbundet och SISU idrottsutbildarna som båda har stort utbud av utbildningar i både ledarskap och träningslära.
Om du som ledare har andra önskemål om utbildningar så ser vi positivt på det, så länge det främjar din roll som ledare i klubben.

Är du intresserad så tveka inte att skicka ett mejl till David Nyquist på nyqdav@gmail.com eller telefon 0702256543 , även övriga medlemmar i styrelsen svarar också gärna på frågor.

Comments are closed.

Samarbetspartners