I år blir det favorit i repris med att upprepa fjolårets succé Velodromlägret!

Träningslägret kommer att genomföras i Falun 2-4 december, med en massa cyklande i Sveriges bästa (och enda) velodrom. Att cykla i Velodromen är otroligt roligt och väldigt bra träning. Läs mer om velodromen på www.velodromen.se.

Upplägg:
Introduktionskurs fredag eftermiddag kl 14-18 (teori 14-15). De som redan gått introkursen kör istället ett träningspass kl 19:30-21:00. Under lördagen genomför vi två cykelpass (11:00-13:00 och 17:00-19:00) i Velodromen. På söndag förmiddag (08:30-10:30) genomför vi ett cykelpass i Velodromen innan vi kör hem till Göteborg igen. När det finns tid över mellan cykling, mat och sömn, planeras det in löpning och/eller simning om vädret tillåter och för de som har ork över efter cyklingen. Förslagsvis genomförs allt detta uppe vid Lugnets skidstadion där skid-VM 2015 genomfördes.

Förkunskapskrav:
För att få cykla i velodromen i Falun krävs att varje deltagare har genomgått deras obligatoriska introduktionskurs. Vi är inbokade för introduktionskursen på fredag eftermiddag, för de som inte var med och cyklade förra året. Kan du som deltagare inte vara med på den introduktionskursen på fredagen, innebär det att du inte kommer få vara med på övriga helgens cykling och därmed kan du inte anmäla dig till träningslägret (om du inte har genomfört deras introduktionskurs tidigare).
Triathlon Väst förväntar sig att deltagarna som följer med har god cykelvana och är vana att cykla i klunga och inte är rädda för att genomföra det i höga hastigheter. Det krävs inte att du är supervältränad cyklist för att följa med, detta då det per automatik blir nivåuppdelningar i banan och du alltid kan kliva ner från banan och vila.
Man ska såklart ha löst medlemsskap för 2016 också!

Kostnad:
Kostnaden för lägret är 2300kr för de som inte kört tidigare och 1650 kr för de som redan har gjort grundkursen (i priset ingår: grundkurs, allt cyklande i velodromen, cykelhyra, boende två nätter på Clarion Hotell Bergmästaren samt två frukost och två middagar). Anmälan sker i klubbens webbshop på hemsidan som är öppen. Maxantalet deltagare för träningslägret är begränsat till 20 personer pga. velodromens begränsningar.

Transport:
Deltagarna samordnar lämpligtvis transport (vi hjälper alla anmälda att hitta varandra).
För de som ska gå grundkursen bör avfärd från Göteborg ske cirka klockan 07.00 på fredag morgon den 2 december.
För de som redan gått grundkursen och därmed cyklar kl 19:30, behöver inte åka från Göteborg förrän vid lunch på fredagen cirka klockan 12:30.
Hemfärd till Göteborg sker efter cyklingen på söndagen.
Förslagsvis kommer gemensam matrast att samordnas på upp- och nedfärd.

Utrustning:
Att ta med för cykling i velodromen: Cykelhjälm, cykelkläder, cykelskor (ta med både spd och spd-sl skor, då olika hyrcyklar har olika system)och hänglås. Velodromen tillhandahåller speciella veldromcyklar som är “Fixie”, utan bromsar och lösa delar, och det är endast dessa som tillåts i Velodromen (har du egen får du cykla med den om den är ren och hel).

Frågor:
Ytterligare frågor ställs framförallt i mail till Jörgen Nilsson: yorgy77@hotmail.com.

Inspiration om Velodromen:
Peter Oom:s film från 2014
Nicklas Gunnarsson
SVT-play- så funkar Velodrom
SVT-play Velodrom SM

Comments are closed.

Samarbetspartners