Hej Nicklas! Om Jonas Örabäck är nyast in i elitgruppen så har du varit med längst. Kan du presentera dig kort?
På det idrottsliga planet har jag gått från att vara lite lost på grund av urusel bollkänsla till att bli väldigt duktig inom kampsport och till sist inse att konditionsbiten var det roligaste och sadlade om till triathlon.

Jag hittade till idrotten 2012 som sextonåring och började tävla 2013, alltså ganska ung men utan att komma direkt från någon av de tre grenarna. Fastnade i kortdistansträsket och har försökt göra simningen till min gren. Slagsmål i vattnet, kullerstenscykling och vräka lungorna ur sig blir lite kick i en idrott med mycket nötande. Bidrar i klubben annars med att få ner medelåldern och få tiden att gå med supertråkiga skämt på gemensamma pass.

 

Hur gick 2016?
2016 var seniordebut för min del vilket startade med en 6:e plats i Hallsta Triathlons elitklass och en 11:e plats på Sprint-SM. Han också klämma in en totalt sett fjärdeplats på en Xterra i Danmark. Tyvärr slutade säsongen lite tidigt på grund av en krasch på cuptävlingen i Malmö, där jag lyckades dra på mig en käkfraktur.

 

Vad har du för fokus och mål för 2017?
Tanken är att fortsätta satsa på kortdistans och ytterligare nischa mig mot sprint och draft-legal tävlingar. Förhoppningsvis kommer sprint-SM gå på “hemmaplan” i Borås och livesändas på SVT, en bra placering där vore superkul. Jag har lagt på mer styrketräning och löpning för att klämma ut ytterligare placeringar.

 

Vad gör du vid sidan av triathlon?
Även om idrotten tar upp stor del av min tid och mitt intresse gör jag gärna mycket vid sidan av. Har nyligen börjat plugga till psykolog, arbetar som elevassistent på en resursskola, läser det mesta (med benen i högläge) och är grym på att göra guacamole.

Image

Tack så mycket Nicklas, vi önskar dig all lycka till inför säsongen!

Comments are closed.

Samarbetspartners