Då var det dags för den sista presentationen från elitgruppen – Robert Kallin

Hej Robert! Vem är du och hur kom du i kontakt med triathlon?

21 årig kille från Trollhättan, flyttade till Göteborg när jag började studera på Chalmers hösten 2014. Mitt första triathlon gjorde jag 2013 i Horla Triathlon. Det var även första gången jag testade på att springa direkt efter att ha simmat och cyklat och fastnade med en gång för den speciella känslan av att börja löpningen med stumma ben.

Hur gick 2016 – höjdpunkter?

2016 var året då jag tog klivet upp och började tävla halv Ironman distans, dels i Ironman 70.3 Jönköping och dels på Tjörn Triathlon 11.3. Ironman Jönköping slutade med en 14:e plats totalt för min del och på Tjörn korsade jag mållinjen som fjärde man. På de kortare distanserna knep jag även en 6:e plats på sprint-SM i Uppsala.

Vad har du för fokus och mål 2017?

Längre distanser verkar passa mig bra, så halv IM kommer vara fokus för 2017 där det stora målet ligger på SM i Vansbro. Jag hoppas även kunna förbättra min placering på Tjörn från förra året. Utöver det vill jag testa snabbheten i Uppsala den 18 juni i SM över olympisk distans. 

Vad jag gör du vi sidan av triathlon?

Vid sidan av triathlonsatsningen studerar jag Väg och Vattenprogrammet på Chalmers där jag precis har kommit hem från en utbytestermin på Loughborough University i England.

Tack så mycket, Robert! Vi önskar dig all lycka och framgång i din satsning.

Robert

Comments are closed.

Samarbetspartners