Då var det dags för ett av mina mål denna säsongen. Att försvara min 3:e placering på Vansbro halv IM och helst förbättra min tid från förra året. Bansträckningen var nästan detsamma som förgående år förutom en envarvsbana på simningen och en lite trixigare vändning på cyklingen för att få det lite mer publikvänligt. Nervöst och pirrigt då jag inte hunnit få in någon annan triathlontävling i år, och därmed ringrostig i växlingarna. Skönt var dock att simningen var på ett betryggande avstånd från land hela tiden. På väderfronten hade man under veckan utlovat allt ifrån ösregn, till lite mindre regn och även lite åska. Men på något vis förskonade vädergudarna mig ifrån att göra ett tredje långlopp i år i regn och det var varmt och uppehåll förutom några enstaka svalkande regndroppar på löpningen.

Men nu till simstarten…….Jag hade bestämt mig hålla vänsterkant i älven upp för att försöka minska på eventuell motström. Starten gick och jag började mata på och faktiskt kändes det aldrig så där trång och hysteriskt utan jag hittade snabbt en klunga att hålla jämn fart med. Det tog däremot inte så lång tid förrän mina glasögon blev så igenimmade att det blev svårt att orientera sig och jag fick stanna till lite för att hitta de gula bojarna. Efter vändning insåg jag att jag var tvungen stanna och ta av glasögonen och doppa dem i vattnet om jag skulle ha någon chans att hitta tillbaka på rätt sida bojarna. Jag var 12:a upp ur vattnet och nöjd med 5 min snabbare tid än förra året.

Cykel banan är i profil mycket platt och det var inte heller någon nämnvärd vind att tala om. 1.5 mil ut, vända och 1.5 mil hem i totalt 3 varv. Ganska snabbt kände jag att cyklingen kommer inte vara den gren som jag skulle vara nöjd med denna dag. Av någon anledning fick jag inte ut kraften genom cykeln och när jag pressade på lite blev det bara syra i benen. Jag närmade mig inte heller täten och jag var ganska säker på att jag skulle som bäst komma 5-6 in i mål efter löpningen. Trots den dålig känslan var min cykeltid 7:e bästa.

Nu var det MIN gren kvar! Löpning! Var lite orolig att benen skulle ha tagit för mycket stryk av cyklingen men jag hittade ändå ganska snabbt ett tempo som jag kände funkade och som var ett tempo där jag långsamt men säker började hämta in och plocka placeringar. Annie Thorén var en säker tippad vinnare som hade ett enormt försprång efter sim och cykel men av någon anledning kollapsade hon och plötsligt var det jag som låg 4:a….. sen 3:a och jag fortsatte att mata på och vid sista vändningen tog jag fjolårets vinnare Linda Eriksson. Nu var det bara fortsätta så starkt jag kunde ända in i mål och jag gissade att 1:an Emma Graf hade lite för stor försprång för att kunna spurta in. Mycket mycket nöjd blev sluttiden 4:49:11, 10min förbättring från förra året och 3min och 17 sek efter segraren!

2 Responses to “Elit-Tina: Vansbro HIM”

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Samarbetspartners