Maj-Augusti 2020

Tisdagar

Öppet-vatten simning i Sisjön (jämna veckor) och Södra Långevattnet  (udda veckor). Första tillfället 16/6 i Södra Långevattnet.

Vi samlas  kl. 18.00 och simmar. Inget uppstyrt men är vi ett antal så hittar vi grupper etc. och kör lite teknikövningarna och även distanssimning.

Onsdagar

Jämna veckor: Löpning i Skatås 18-19.30, samling vid stora klockan, start 15/4. Gemensam uppvärmning och sedan är tanken att vi springer tröskelintervaller där vi utgår från samma plats så att alla kan vara med!
Anmäl dig här: Länk till anmälan

Udda veckor:

Var fjärde vecka (29/7) duathlon-intervaller 18.30, samling terminalvägen 3 Arendal. Vi kör ett upplägg med löpning – cykling – löpning, totalt runt 10 min. Som uppvärmning kör vi ett gemensamt varv så att alla hittar runt banan. Under intervallerna turas vi om att vakta cyklarna så att alla kan lägga fokus på att bli riktigt trötta.
Anmäl dig här: Länk till anmälan

Var fjärde vecka (15/7) cykling lagtempo, Lindome-Kungsbacka.
Anmäl dig här: Länk till anmälan

Start vid Coop Lindome kl 18:30, så samling cirka 10 minuter innan för att sätta ihop lagom stora och jämna grupper. För er som cyklar från Göteborg, så brukar man mötas upp kl 18:00 vid Mölndals nedre (station), under brons östra landfäste och sedan cykla ut gemensamt till Lindome. (Vid dåligt väder så är det risk att det blir inställt med kort varsel.) Konceptet? Lagtempo inom cykling innebär att en grupp/lag kör en förutbestämd men begränsad bana. Lagets medlemmar ligger sedan på ett led och delar på jobbet att ta förningar under hela lagtempot. Det är en tuff och rolig träningsform där man hjälps åt att pusha varandra så att alla får bli riktigt trötta! I Triathlon Väst är rekommendationen att grupperna ska bestå av cirka 4-5 cyklister och att cyklisterna ska vara relativt jämnstarka så att alla kan bidra till farthållningen. Ojämnheten mellan cyklisterna hanteras genom att ta olika långa förningar (cirka 15-45 sekunder). Man kommer kunna cykla som snabbast och bäst om alla kör jämnt och tar lagom långa förningar, annars riskerar det att bli ryckigt och slita sönder gruppen. Triathlon Väst kör sitt lagtempo mellan rondellen i Lindome och den andra rondellen i Kungsbacka. Vi kör cirka 1 h cykling, vilket innebär att de snabbaste grupperna hinner med 3 varv och de lite långsammare grupperna hinner med 2 varv. Vid körningarna genom rondellerna i Kungsbacka och Lindome, kör man lugnt och sansat, så att man säkerställer att alla kommer med ut ur rondellen. Alla kan vara med oavsett nivå! Ju fler vi är desto lättare att sätta ihop jämna grupper. Vid frågor kontakta Stefan på stefan.artman@gmail.com.

https://www.strava.com/routes/18157426

Lördagar

Långpass cykling en gång i månaden, start 9/5 därefter 13/6, 4/7, 8/8 – se facebook och cardskipper för mer information.

Långpass löpning en gång i månaden

Söndagar

Öppet-vatten simning i Delsjön

Vi samlas vid Delsjöns badplats kl. 9.00 och simmar ett härligt morgonpass. Inget uppstyrt men är vi ett antal så hittar vi grupper etc. och kör lite teknikövningarna och även distanssimning runa öarna.

Mer info kommer att komma allt eftersom att detaljer kommer på plats.


Samarbetspartners