Triathlon Väst har en Elit/Utvecklingsgrupp bestående av sex unga triathleter med höga  målsättningar inom triathlon och som klubben valt att stötta inom Elitgruppens verksamhet och budget. Ansvar för elitgruppen är styrelseledamot Henri Pesonen. Nedan följer en presentation av dessa triathleter:

 


ROBERT KALLIN

ROBERT KALLINMål för säsongen 2019 
Inte spikat alla tävlingar för 2019 än men vet redan nu att formtoppen ska komma lagom till medeldistans-SM i Sala
Långsiktig målbild 
Någon gång i framtiden testa på en hel IM och se hur den distansen passar mig.
Förbättringsområde 
Hålla mig skadefri för att få en kontinuitet i löpningen.
Mitt nyckelpass/favoritpass
Långpass cykel med några 20-minutare i halv-IM watt.
Länkar 
Instagram: @robertkallin

 MY FORSBERG

my forsbergMål för säsongen 2019

Siktar på att köra kortdistans med fokus på svenska cupen. Hoppas förbättra årets 4e plats i totalen samt krydda med någon pallplats i en deltävling

Långsiktig målbild

Det blir min första säsong som del av elitgruppen och som satsande på kortdistans så det är svårt att säga, får utvärdera efter säsongen 2019. 

Förbättringsområde nr 1

Säsongen 2018 tappade jag mycket simhastighet när jag flyttade från poolen ut i öppet vatten, ett givet förbättringsområde är att försöka motverka det till nästa säsong.

Mitt nyckelpass/favoritpass

Tisdagsintervaller med klubben!

 Länkar

forsberg.my på instagram

 


 

JONATHAN FLOD

Jonathan_Flod_Karlstad_2

Mål för säsongen 2019
Säsongen 2019 är indelad i 3 större tävlingar där varje tävling har en individuell målsättning.
30:e Juni – Ironman Frankfurt – Topp3 AG30-34
24:e Augusti – Sala Silverman – Topp7 Senior
12:e Oktober – Ironman Hawaii – Topp5 AG30-34
Jag är väl medveten om svårigheten i att sätta ett resultatmål utan att veta vilka tävlande som kommer stå på startlinjen. Med den vetskapen kommer jag sätta upp prestationsmål också för att kunna bedömma min prestation utifrån mina förusättningar. Men för att ha något att jaga och längta efter under grundträningen så är resultatmålen formulerade som ovan.
Långsiktig målbild
Långsiktigt planerar jag att växla till Pro-klass under 2020 och därefter får vi se. Innerst inne vill jag se hur långt jag kan nå, men det är svårt att omsätta i en målbild. Så om jag skall formulera ett långsiktigt resultatmål så skulle det vara topp3 på SM i medeldistans och topp3 på en Ironmantävling som Pro.
Förbättringsområde
Mitt största förbättringsområde relativt andra tävlande är fortfarande simningen. Vart det fortfarande finns mest tid att tjäna är dock cyklingen fokus för vintern ligger således på sim och cykel.
-Mitt nyckelpass/favoritpass?
Favoritpasset är 12:or runt sweetspot/sub-tröskel.
Länkar
Jag har en blogg som uppdateras väldigt sporadiskt (oftast efter tävlingar då den agerar dagbok och ger mig möjlighet att skriva av mig) som går att läsa på: www.TriToSmile.se
Jag har även ett instagramkonto som mest agerar live-sändning under tävlingar, men jag skall försöka bättra mig. Kontot heter: flonathanjod

JONAS ÖRARBÄCK
S_Horla_triathlon_2014_ML01

 

Mål för säsongen 2019 

En bra prestation under Ironman Kalmar. Prestationsmål är att förbättra min tid från 2017. Resultatmässigt topp 3 bland svenskarna. Säsongspremiär kommer att vara Ironman Sydafrika – en tävling som mest är till för att samla erfarenheter och ett led i träningen. Vidare kommer jag att köra ett antal tävlingar på halva distansen. Möjliga kandidater är Borås, Örebro och Halmstad – potentiellt också Ironman 70.3 Finland.

Långsiktig målbild 

Kontinuerligt förbättra mig själv. Medalj på ett svenskt seniormästerskap i medel- eller långdistans.

Förbättringsområde 

Simning, cykling, löpning. I den ordningen.

Mitt nyckelpass/favoritpass

Big days. Tävlingsliknande stora dagar med fokus på att sätta intensitet under längre duration samt att testa nutrition och utrustning.

Länkar 

Instagram: @jonasorarback


KRISTOFFER SÄFSTRÖM
 53525900_844712422538972_1452213796662673408_n
Mål för säsongen 2019
För i år har jag tre huvudtävlingar inplanerade. Xterra Danmark 16e juli Sala Silverman 24e augusti Hispaman Xtreme Triathlon 24e september När det kommer till Xterra och Xtri är målsättningen att kvalificera mig för VM i vardera disciplin. Jag har ännu inte satt något resultatmål för Sala.
Långsiktig målbild
Slutgiltiga målbilden är att jag ska kunna se tillbaka på mina prestationer med känslan av att det var min lott i den genetiska tombolan som var begränsningen snarare än min investering. Vägen dit innehåller delmål såsom, Kona, Maui, och Norseman. Efterhand som gränsen förhoppningsvis flyttas kommer jag också definiera tydligare resultatmål.
Förbättringsområde
Tveklöst simningen då jag är novis inom momentet, därav läggs just nu ett stort fokus på detta. Rörlighet och träningsupplägg/återhämtning är två områden jag behöver prioritera för att träningen jag lägger ner ska få så god utveckling som möjligt. Mitt största förbättringsområde relativt andra tävlande är fortfarande simningen. Vart det fortfarande finns mest tid att tjäna är dock cyklingen fokus för vintern ligger således på sim och cykel.
Mitt nyckelpass/favoritpass?
Lokala tävlingar, träningstävlingar etc. Tävling är bästa träning.
Länkar
@kristoffersafstrom på Instagram

 AXEL ROSENCRANTZ
 axelrosencrantz

Mål för säsongen 2019

Mina mål för kommande säsong är att främst köra STC. Eftersom att jag fortfarande är ungdom är det bara sprint och supersprint som gäller. Att vinna USM i Linköping är mitt främsta huvudmål. Det andra stora målet är att få representera Sverige på UEM i Kitzbuhel 20-23 juni.

Långsiktig målbild

Fortsätta utvecklas under mina år här på rikstriathlongymnasiet i Motala. Få komma ut och tävla som senior och junior på större mästerskap och cuper, tex EM, VM, världscup, WTS, europacup, junior-europacup.

Förbättringsområde

Först och främst löpningen, jobba med ”hjulet” i steget och tekniken för att få en mer effektiv och snabbare löpning. På de korta distanserna som jag kör blir cykeldelen mycket likt ett GP-lopp. Teknik på cykel för bl.a. kurvtagning är därför ett utvecklingsområde. Växlingar, kan gå ännu snabbare just eftersom det är så pass viktigt på kortdistanserna.

Mitt nyckelpass/favoritpass

Fredagarnas fartlekspass (löp) med gymnasiet här i Motala.

Länkar

@arosenc på instagram

Samarbetspartners