Triathlon Väst

Triathlons Västs Elitgrupp

Syftet med Triathlon Västs elitgrupp är att erbjuda en plats där satsande triathleter kan utvecklas tillsammans med likasinnade, men också tillsammans med övriga klubbmedlemmar, för att på så vis skapa en ökad klubbkänsla hos den elit-aktive, men också ge inspiration åt de vanliga medlemmarna.

Vill du söka till elitgruppen?
Se kriterier här >

Elitgrupp 2023

Elitgrupp 2023

Triathlon Västs elitgrupp 2023 representeras av Leah, Jonas, Jonathan, Axel och Daan.
Nedan hittar du mer information om elitgruppens deltagare.

Leah Rosencrantz

Leah heter jag, 18 år och tycker triathlon (speciellt cykel och löpning) är roligt under de 2/3 år jag hållit på! På dagarna går jag i skolan, 2an på gymnasiet. Träningen ger mig otroligt mycket. Inte bara siffror och prestation, utan också glädje, erfarenheter, upplevelser och vänner för livet!

Nu börjar vi närma oss årets tävlingssäsong, har träningen gått bra och vad har du skruvat på för att bättra på prestationen i år? Träningen har gått bra, det jag fått ihop. Tyvärr har jag under hösten/vintern tampats med sjukdom och skada rätt återkommande. Men jobbar på att få till några bra block med träningen innan första tävlingen i sommar!

Vid vilka lopp kan medlemmarna se dig tävla i år och varför valde du dessa tävlingar? Tävlingsplaneringen är inte 100% än, men SM i juni under SM-veckan i Umeå är definitivt spikad.

Vad är det du tycker om med sporten? Jag gillar sporten för att jag får testa mig själv, både fysiskt och mentalt. Sedan är det kul att kunna köra tre sporter i en. Dessutom är det en sport där det hela tiden finns möjligheter till förbättringar och utveckling! Med tanke på att sporten dessutom ör ganska liten finns det nästan alltid någon att träna med, vilket är kul, så gemenskapen tycker jag spelar stor roll!

Vilken är den tuffaste utmaningen med att få ihop vardagen med elitsatsning? Det tuffaste med skola och elitsatsning är att det aldrig finns en lugn stund, nästan. Är det inte träning så är det skola och tvärtom. Men med lite pussel och prioriteringar får jag ihop det rätt bra, vilket känns skönt.

Hur ser en typisk träningsvecka ut för dig? Mina träningsveckor ser ganska lika ut, några  är långa, lugna pass, alltid ett tröskelpass eller vo2max beroende på vart jag är i blocket. Jag har alltid en vilodag och nästan alltid två pass per dag. Tyvärr har jag inga bra knep mer än att jag ibland cyklar till simhallen på helgerna för att slippa betala bussbiljetten!

Med eller utan strumpor under cykel resp löpning? Träning har jag alltid strumpor, finns inga undantag för det. Dessutom har jag blivit en löpare med långa strumpor. På tävling däremot har jag aldrig strumpor. För blött och krångligt!

Jonas Örarbäck

Jonas gjorde sin första triathlon 2010 och har således en gedigen historia i sporten. Jonas är utbildad civilingenjör och arbetar till vardags som projektledare på Chargenode – som utvecklar storskalig laddinfrastruktur. I år kommer han satsa på medeldistanstävlingar – först runtom i Sverige för att avsluta med 70.3 VM i Lahti.

Nu börjar vi närma oss årets tävlingssäsong, har träningen gått bra och vad har du skruvat på för att bättra på prestationen i år Träningen har gått bra fram till för ca en månad sedan när jag fick lite höftproblem som hämmar löpningen. Förhoppningsvis är det övergående inom kort så löpträningen kan komma tillbaka på normalnivåer. Sim- och cykel känns i nivå som tidigare. Jag tror ändå att min bas med många år av god kontinuitet kan ge en god prestation under tävlingssäsongen med en genomtänkt specifik träningsperiod inför tävlingarna.

Vid vilka lopp kan medlemmarna se dig tävla i år och varför valde du dessa tävlingar? Det kommer bli fokus på medeldistans-tävlingar såsom Borås, Bauer, Vansbro och slutligen VM på 70.3 i Lahti.

Vad är det du tycker om med sporten? Framförallt dynamiken i tävlingsmomentet där så mycket kan hända. Pacing, nutrition och materialval förutom den uppenbara fysiska profilen gör det till den ultimata konditionsidrotten!

Vilken är den tuffaste utmaningen med att få ihop vardagen med elitsatsning? Att prioritera återhämtning likväl som själva träningen. En intensiv vardag oavsett om det är jobb, skola eller annat – så kan det plocka lika mycket ur stresskålen som ett hårt träningspass utan att man tänker på det i de termerna.

Hur ser en typisk träningsvecka ut för dig? 1-2 kvalitetpass löp,  1-2 kvalitetpass cykel, 1-2 simpass, 1 gympass, resterande utfyllande distanspass. Försöker använda transport till jobb som ett enkelt sätt att få in distansträningen.

Med eller utan strumpor under cykel resp löpning? Aldrig på cykeln, tiden i T1 är till att hållas på minimum för att inte tappa viktiga placeringar till cykelmomentet – skav behöver man inte tänka på. Löpning alltid strumpor vid distanser på > olympisk, just pga förhindra ev skav.

Jonathan Flod

Jonathan Flod började med triathlon 2014. Han har ingen idrottslig bakgrund utan fick upp intresset för konditionsidrott efter 5 år på Chalmers när han ville ha nya utmaningar. Till vardags jobbar han som mjukvaruutvecklare och renoverar på fritiden ett hus. Jonatans långsiktiga mål är att förhoppningsvis pröva vingarna i PRO-klassen inom Ironman och jaga SM-medaljer på medel- och långdistans. Bästa grenen är helt klart löpning.

Jonathan, vi går emot vad som verkar bli en riktig triathlon-säsong i år, hur har träningen gått för dig de senaste året? Träningen har gått lite i vågor under vintern, dels har vi lagt lite extra fokus på renoverandet hemma men vi har även skaffat oss ett tillskott i familjen som vi valt att uppmärksamma ganska mycket. Jag gick dessutom på föräldraledighet i Januari vilket öppnar nya dörrar. Eftersom både jag och min bättre hälft tränar triathlon får vi gemensamt pussla för att få ihop veckoschemat. Tyvärr är det simningen som är svårast att få till vilket innebär att vi får ett simpass var under veckan och delar jämnt på söndagspasset med klubben. Cykel och löp är betydligt lättare att få till med såväl trainer som löpband i hemmet. Det viktigaste passet varje dag brukar vara när Theodor sover på förmiddagen och det potentiella andra passet på eftermiddag/kväll är en ren bonus. Det beror lite på hur Josefine tränar den dagen.

Men på det stora hela har löpningen och cyklingen känts bra och simningen är väl förhoppningsvis inte sämre än tidigare år. Som alltid har jag relativt låg volym men fokuserar istället på mer kvalitet.

Vilket blir det första loppet som vi ser dig tävla i och vad är årets stora mål? Mitt första triathlon för året blir Borås Triathlon i början av Juni som i år enbart är en medeldistans. Därefter följer förhoppningsvis Vansbro Triathlon som agerar värd för SM på Medeldistans i början av Juli och slutligen Sala Silverman i slutet av Augusti. Av tävlingarna listade är Vansbro årets största mål.

Träna och tävla utomlands, vilka är dina favoritplatser? Om jag bara får välja en plats att träna och tävla på utomlands så är det utan tvekan Mallorca. Ett paradis ur många perspektiv och en fantastisk miljö att bli trött i.

Bli ännu bättre på sin starkaste gren eller förbättra sin sämre? Förbättra den sämre grenen!

Ditt favorit-pass just nu? Långa intervaller, gärna upp emot 15 minuter med relativt kort aktiv vila. T.ex 10 minuter stegrande uppvärmning, därefter 3×15’/1′ på 95%/75% av ”tröskel”.

Bästa tipset för någon som ska köra sitt första triathlon i år? Ställ inte för höga krav på dig själv och försök ha roligt! Du behöver inte ha den senaste och häftigaste utrustningen, men försök vara bekväm med den.

Axel Rosencrantz

Axel gör sitt andra år som senior och ett av årets stora mål är SM på olympisk distans. Tanken är att fortsätta satsningen på triathlon och börja komma ut till fler internationella tävlingar för att plocka poäng på världsrankingen. Cykeln är Axels just nu starkaste gren.

Nu börjar vi närma oss årets tävlingssäsong, har träningen gått bra och vad har du skruvat på för att bättra på prestationen i år? Träningen har gått bra. Jag har gjort jobbet och fokus har egentligen varit att hålla hög träningsvolym över tid. Största förändringen är lite mer timmar på cykeln och dubbla löppass en gång i veckan.

Vid vilka lopp kan medlemmarna se dig tävla i år och varför valde du dessa tävlingar? De stora målen ligger på kortdistans, främst de svenska mästerskapen där bl.a sprint-SM är tillbaka på SM-veckans program, vilket ska bli väldigt kul. Annars blir det en del internationella tävlingar, främst europacuper för att samla erfarenheter och förhoppningsvis något internationellt mästerskap också.

Vad är det du tycker om med sporten? Jag uppskattar variationen i träningen, känslan av att jobba hårt och uppnå mina mål. Mycket av glädjen ligger också i gemenskap med mina vänner och träningskompisar.

Vilken är den tuffaste utmaningen med att få ihop vardagen med elitsatsning? Tiden. Att tiden inte alltid räcker till för allt som jag tycker är viktigt att få in i vardagen, utöver träning och återhämtning, som redan tar stor plats.

Hur ser en typisk träningsvecka ut för dig? 6 simpass, 6 cykelpass, 6 löppass. Ibland under sommarhalvåret passar jag på att cykla till jobbet för att antingen få in träning innan eller efter arbetspasset. Det tråkiga, men sanna svaret är väl att de bästa knepen handlar om att sova tillräckligt, äta bra och tillräckligt, samt lyssna på kroppen.

Med eller utan strumpor under cykel resp löpning? Under tävling: ALDRIG strumpor på cykeln. Strumpor under löpningen är okej, så länge löpningen är längre än 10km. På kortare sträckor än så behöver man kapa sekunderna ifall det blir jämt och då får strumpor och andra bekvämligheter stryka på foten. Under träning: Jag kör alltid strumpor på både cykel och löpning. Brukar bli skönast så.

Daan Gehlen

Daan Gehlen är en nederländsk triatlet som flyttade till Sverige för två år sen. Till vardags jobbar han som UX designer. Efter en lång period inom kortdistanstävlingar har han insett att ju längre desto roligare, så nu vill han se hur långt han kan komma i en långdistanstävling. Simmare från ursprung, men nu tycker han att alla grenar är ungefär lika bra.

Nu börjar vi närma oss årets tävlingssäsong, har träningen gått bra och vad har du skruvat på för att bättra på prestationen i år Träningen har gått jättebra än så länge! Jag ska trappa upp nu för första gången från kort- till långdistans, så cykelvolymen har trappats upp litegrann. Dessutom kommer det här vara första säsong där jag har gjort regelbunden styrketräning under vintern, och förhoppningen är att det kommer att ge en liten extra boost.

Vid vilka lopp kan medlemmarna se dig tävla i år och varför valde du dessa tävlingar? I år kommer det att bli min första helsvenska säsong (kommer från och har tävlat i Nederländerna tidigare). Dessutom ska jag som sagt göra min första långdistans, så det kommer bli Kalmar, med Borås och Vansbro som två tuffa testar innan! Det kommer bli annorlunda att man inte får cykla i klunga, och det är därför bra att testa hur man fördelar sin energin.

Vad är det du tycker om med sporten? Det finns ingen annan sport där man får den där känslan i kroppen efter mållinjen. Att ha tömt verkligen allt och använd alla sorters muskler, det är någonting helt annat. Jag har en simbakgrund, och tävlingar där innebar att vänta i flera timmar i en simhall tills man fick simma 1 minut så snabbt som möjligt. Det går inte att jämföra med triathlon där man är ute i naturen så mycket, också under träningar.

Vilken är den tuffaste utmaningen med att få ihop vardagen med elitsatsning? Det är tid, såklart. Särskilt när man har mycket att göra under helgerna blir det svårt att få ihop volymen. Innan, när jag pluggade, tog man bara ledigt på måndag och cyklade sin långpass ändå. Men tror inte chefen skulle uppskatta det så himla mycket nu.

Hur ser en typisk träningsvecka ut för dig? Jag brukar köra en eller två pass varje dag under vardagen, och sen ligger mest av volymen på helgerna. För mig hjälper det jättemycket att ha en någorlunda fast struktur, så att jag vet när och vad jag kommer träna under veckan, så jag slipper tänka på logistiken för mycket. Vilket inte betyder att det inte finns variation inom passen eller att jag flyttar runt pass efter några veckor.

Med eller utan strumpor under cykel resp löpning?  Upp och med halvdistans ska det nog alltid vara utan strumpor, där man kan spara de otroligt viktiga sekunder som kan avgöra allt senare. Tyvärr räckte det inte för vinsten i KM, men man vet ju aldrig hur loppet kommer spela ut, och kanske är det här skillnaden mellan vinst och förlust.

Leah Rosencrantz

Leah heter jag, 18 år och tycker triathlon (speciellt cykel och löpning) är roligt under de 2/3 år jag hållit på! På dagarna går jag i skolan, 2an på gymnasiet. Träningen ger mig otroligt mycket. Inte bara siffror och prestation, utan också glädje, erfarenheter, upplevelser och vänner för livet!

Nu börjar vi närma oss årets tävlingssäsong, har träningen gått bra och vad har du skruvat på för att bättra på prestationen i år? Träningen har gått bra, det jag fått ihop. Tyvärr har jag under hösten/vintern tampats med sjukdom och skada rätt återkommande. Men jobbar på att få till några bra block med träningen innan första tävlingen i sommar!

Vid vilka lopp kan medlemmarna se dig tävla i år och varför valde du dessa tävlingar? Tävlingsplaneringen är inte 100% än, men SM i juni under SM-veckan i Umeå är definitivt spikad.

Vad är det du tycker om med sporten? Jag gillar sporten för att jag får testa mig själv, både fysiskt och mentalt. Sedan är det kul att kunna köra tre sporter i en. Dessutom är det en sport där det hela tiden finns möjligheter till förbättringar och utveckling! Med tanke på att sporten dessutom ör ganska liten finns det nästan alltid någon att träna med, vilket är kul, så gemenskapen tycker jag spelar stor roll!

Vilken är den tuffaste utmaningen med att få ihop vardagen med elitsatsning? Det tuffaste med skola och elitsatsning är att det aldrig finns en lugn stund, nästan. Är det inte träning så är det skola och tvärtom. Men med lite pussel och prioriteringar får jag ihop det rätt bra, vilket känns skönt.

Hur ser en typisk träningsvecka ut för dig? Mina träningsveckor ser ganska lika ut, några  är långa, lugna pass, alltid ett tröskelpass eller vo2max beroende på vart jag är i blocket. Jag har alltid en vilodag och nästan alltid två pass per dag. Tyvärr har jag inga bra knep mer än att jag ibland cyklar till simhallen på helgerna för att slippa betala bussbiljetten!

Med eller utan strumpor under cykel resp löpning? Träning har jag alltid strumpor, finns inga undantag för det. Dessutom har jag blivit en löpare med långa strumpor. På tävling däremot har jag aldrig strumpor. För blött och krångligt!

Jonas Örarbäck

Jonas Örarbäck

Jonas gjorde sin första triathlon 2010 och har således en gedigen historia i sporten. Jonas är utbildad civilingenjör och arbetar till vardags som projektledare på Chargenode – som utvecklar storskalig laddinfrastruktur. I år kommer han satsa på medeldistanstävlingar – först runtom i Sverige för att avsluta med 70.3 VM i Lahti.

Nu börjar vi närma oss årets tävlingssäsong, har träningen gått bra och vad har du skruvat på för att bättra på prestationen i år Träningen har gått bra fram till för ca en månad sedan när jag fick lite höftproblem som hämmar löpningen. Förhoppningsvis är det övergående inom kort så löpträningen kan komma tillbaka på normalnivåer. Sim- och cykel känns i nivå som tidigare. Jag tror ändå att min bas med många år av god kontinuitet kan ge en god prestation under tävlingssäsongen med en genomtänkt specifik träningsperiod inför tävlingarna.

Vid vilka lopp kan medlemmarna se dig tävla i år och varför valde du dessa tävlingar? Det kommer bli fokus på medeldistans-tävlingar såsom Borås, Bauer, Vansbro och slutligen VM på 70.3 i Lahti.

Vad är det du tycker om med sporten? Framförallt dynamiken i tävlingsmomentet där så mycket kan hända. Pacing, nutrition och materialval förutom den uppenbara fysiska profilen gör det till den ultimata konditionsidrotten!

Vilken är den tuffaste utmaningen med att få ihop vardagen med elitsatsning? Att prioritera återhämtning likväl som själva träningen. En intensiv vardag oavsett om det är jobb, skola eller annat – så kan det plocka lika mycket ur stresskålen som ett hårt träningspass utan att man tänker på det i de termerna.

Hur ser en typisk träningsvecka ut för dig? 1-2 kvalitetpass löp,  1-2 kvalitetpass cykel, 1-2 simpass, 1 gympass, resterande utfyllande distanspass. Försöker använda transport till jobb som ett enkelt sätt att få in distansträningen.

Med eller utan strumpor under cykel resp löpning? Aldrig på cykeln, tiden i T1 är till att hållas på minimum för att inte tappa viktiga placeringar till cykelmomentet – skav behöver man inte tänka på. Löpning alltid strumpor vid distanser på > olympisk, just pga förhindra ev skav.

Jonathan Flod

Jonathan Flod började med triathlon 2014. Han har ingen idrottslig bakgrund utan fick upp intresset för konditionsidrott efter 5 år på Chalmers när han ville ha nya utmaningar. Till vardags jobbar han som mjukvaruutvecklare och renoverar på fritiden ett hus. Jonatans långsiktiga mål är att förhoppningsvis pröva vingarna i PRO-klassen inom Ironman och jaga SM-medaljer på medel- och långdistans. Bästa grenen är helt klart löpning.

Jonathan, vi går emot vad som verkar bli en riktig triathlon-säsong i år, hur har träningen gått för dig de senaste året? Träningen har gått lite i vågor under vintern, dels har vi lagt lite extra fokus på renoverandet hemma men vi har även skaffat oss ett tillskott i familjen som vi valt att uppmärksamma ganska mycket. Jag gick dessutom på föräldraledighet i Januari vilket öppnar nya dörrar. Eftersom både jag och min bättre hälft tränar triathlon får vi gemensamt pussla för att få ihop veckoschemat. Tyvärr är det simningen som är svårast att få till vilket innebär att vi får ett simpass var under veckan och delar jämnt på söndagspasset med klubben. Cykel och löp är betydligt lättare att få till med såväl trainer som löpband i hemmet. Det viktigaste passet varje dag brukar vara när Theodor sover på förmiddagen och det potentiella andra passet på eftermiddag/kväll är en ren bonus. Det beror lite på hur Josefine tränar den dagen. Men på det stora hela har löpningen och cyklingen känts bra och simningen är väl förhoppningsvis inte sämre än tidigare år. Som alltid har jag relativt låg volym men fokuserar istället på mer kvalitet.

Vilket blir det första loppet som vi ser dig tävla i och vad är årets stora mål? Mitt första triathlon för året blir Borås Triathlon i början av Juni som i år enbart är en medeldistans. Därefter följer förhoppningsvis Vansbro Triathlon som agerar värd för SM på Medeldistans i början av Juli och slutligen Sala Silverman i slutet av Augusti. Av tävlingarna listade är Vansbro årets största mål.

Träna och tävla utomlands, vilka är dina favoritplatser? Om jag bara får välja en plats att träna och tävla på utomlands så är det utan tvekan Mallorca. Ett paradis ur många perspektiv och en fantastisk miljö att bli trött i.

Bli ännu bättre på sin starkaste gren eller förbättra sin sämre? Förbättra den sämre grenen!

Ditt favorit-pass just nu? Långa intervaller, gärna upp emot 15 minuter med relativt kort aktiv vila. T.ex 10 minuter stegrande uppvärmning, därefter 3×15’/1′ på 95%/75% av ”tröskel”.

Bästa tipset för någon som ska köra sitt första triathlon i år? Ställ inte för höga krav på dig själv och försök ha roligt! Du behöver inte ha den senaste och häftigaste utrustningen, men försök vara bekväm med den.

Axel

Axel Rosencrantz

Axel gör sitt andra år som senior och ett av årets stora mål är SM på olympisk distans. Tanken är att fortsätta satsningen på triathlon och börja komma ut till fler internationella tävlingar för att plocka poäng på världsrankingen. Cykeln är Axels just nu starkaste gren.

Nu börjar vi närma oss årets tävlingssäsong, har träningen gått bra och vad har du skruvat på för att bättra på prestationen i år? Träningen har gått bra. Jag har gjort jobbet och fokus har egentligen varit att hålla hög träningsvolym över tid. Största förändringen är lite mer timmar på cykeln och dubbla löppass en gång i veckan.

Vid vilka lopp kan medlemmarna se dig tävla i år och varför valde du dessa tävlingar? De stora målen ligger på kortdistans, främst de svenska mästerskapen där bl.a sprint-SM är tillbaka på SM-veckans program, vilket ska bli väldigt kul. Annars blir det en del internationella tävlingar, främst europacuper för att samla erfarenheter och förhoppningsvis något internationellt mästerskap också.

Vad är det du tycker om med sporten? Jag uppskattar variationen i träningen, känslan av att jobba hårt och uppnå mina mål. Mycket av glädjen ligger också i gemenskap med mina vänner och träningskompisar.

Vilken är den tuffaste utmaningen med att få ihop vardagen med elitsatsning? Tiden. Att tiden inte alltid räcker till för allt som jag tycker är viktigt att få in i vardagen, utöver träning och återhämtning, som redan tar stor plats.

Hur ser en typisk träningsvecka ut för dig? 6 simpass, 6 cykelpass, 6 löppass. Ibland under sommarhalvåret passar jag på att cykla till jobbet för att antingen få in träning innan eller efter arbetspasset. Det tråkiga, men sanna svaret är väl att de bästa knepen handlar om att sova tillräckligt, äta bra och tillräckligt, samt lyssna på kroppen.

Med eller utan strumpor under cykel resp löpning? Under tävling: ALDRIG strumpor på cykeln. Strumpor under löpningen är okej, så länge löpningen är längre än 10km. På kortare sträckor än så behöver man kapa sekunderna ifall det blir jämt och då får strumpor och andra bekvämligheter stryka på foten. Under träning: Jag kör alltid strumpor på både cykel och löpning. Brukar bli skönast så.

Daan

Daan Gehlen

Daan Gehlen är en nederländsk triatlet som flyttade till Sverige för två år sen. Till vardags jobbar han som UX designer. Efter en lång period inom kortdistanstävlingar har han insett att ju längre desto roligare, så nu vill han se hur långt han kan komma i en långdistanstävling. Simmare från ursprung, men nu tycker han att alla grenar är ungefär lika bra.

Nu börjar vi närma oss årets tävlingssäsong, har träningen gått bra och vad har du skruvat på för att bättra på prestationen i år Träningen har gått jättebra än så länge! Jag ska trappa upp nu för första gången från kort- till långdistans, så cykelvolymen har trappats upp litegrann. Dessutom kommer det här vara första säsong där jag har gjort regelbunden styrketräning under vintern, och förhoppningen är att det kommer att ge en liten extra boost.

Vid vilka lopp kan medlemmarna se dig tävla i år och varför valde du dessa tävlingar? I år kommer det att bli min första helsvenska säsong (kommer från och har tävlat i Nederländerna tidigare). Dessutom ska jag som sagt göra min första långdistans, så det kommer bli Kalmar, med Borås och Vansbro som två tuffa testar innan! Det kommer bli annorlunda att man inte får cykla i klunga, och det är därför bra att testa hur man fördelar sin energin.

Vad är det du tycker om med sporten? Det finns ingen annan sport där man får den där känslan i kroppen efter mållinjen. Att ha tömt verkligen allt och använd alla sorters muskler, det är någonting helt annat. Jag har en simbakgrund, och tävlingar där innebar att vänta i flera timmar i en simhall tills man fick simma 1 minut så snabbt som möjligt. Det går inte att jämföra med triathlon där man är ute i naturen så mycket, också under träningar.

Vilken är den tuffaste utmaningen med att få ihop vardagen med elitsatsning? Det är tid, såklart. Särskilt när man har mycket att göra under helgerna blir det svårt att få ihop volymen. Innan, när jag pluggade, tog man bara ledigt på måndag och cyklade sin långpass ändå. Men tror inte chefen skulle uppskatta det så himla mycket nu.

Hur ser en typisk träningsvecka ut för dig? Jag brukar köra en eller två pass varje dag under vardagen, och sen ligger mest av volymen på helgerna. För mig hjälper det jättemycket att ha en någorlunda fast struktur, så att jag vet när och vad jag kommer träna under veckan, så jag slipper tänka på logistiken för mycket. Vilket inte betyder att det inte finns variation inom passen eller att jag flyttar runt pass efter några veckor.

Med eller utan strumpor under cykel resp löpning?  Upp och med halvdistans ska det nog alltid vara utan strumpor, där man kan spara de otroligt viktiga sekunder som kan avgöra allt senare. Tyvärr räckte det inte för vinsten i KM, men man vet ju aldrig hur loppet kommer spela ut, och kanske är det här skillnaden mellan vinst och förlust.

Elitgrupp

Kriterier inför 2023

Distans Brons Silver Guld
SM Sprint Deltaga Topp 10 Topp 5
SM Olympisk Deltaga Topp 10 Topp 5
SM Medeldistans Deltaga Topp 10 Topp 5
Svenska Cupen Deltaga Topp 5
Ironman <115% av vinnartid* <110% av vinnartid*

*Om det inte finns PRO´s av ditt kön så används medeltid från senaste 3 åren.

Vilka omfattas av elit-/tävlingsstödet?
Guld: De som uppfyller kraven för guldnivån inom Senior eller Juniorklass.
Silver: De som uppfyller kraven för silvernivån inom Senior eller Juniorklass.
Brons: Alla som vill köra seniorklass/juniorklass omfattas av brons.
Den som uppfyller kraven för en viss nivå kan till nästkommande säsong ansöka om att ta del av det elit-/tävlingsstöd som erbjuds. Klubben kommer inte agera uppsökande.

Förväntningar på de som utnyttjar stödet:
– Alla som utnyttjar klubbens elitstöd förväntas tävla i klubbens namn och representera klubben i den utsträckning det går.
– Silver- & Guldgruppen förväntas engagera sig mer i klubbens verksamhet och vara ledare på minst två pass per år.
– De som utnyttjar elitstödet uppmuntras att delta på klubbens träningar och träningsläger i den mån de kan.
– Kontakta elitgruppen@triathlonvast.se vid frågor eller för mer info om elitstödet.

Ansökan till 2023 är stängd!