Klubben

Anders Nilsson-stipendiet

Anders Nilsson, vår klubbkamrat, blev den 18 juni 2000 ihjälkörd av en bilist på ett av sina många träningspass på cykel. Det är en oerhört tragisk olycka och den lämnar inte någon oberörd. Vi är många som kände Anders på olika sätt, och som känner stor saknad. För oss i Triathlon Väst var Anders speciell. Han var hängiven sin sport, och smittade alltid av sig sin entusiasm och kämparglöd på oss klubbkamrater.

Anders Nilsson

Minnesfonden

Till Anders minne instiftades en fond – Anders Nilssons Minnesfond – ur vilken två stipendier har utdelats årligen till triathleter som tränar och verkar i Anders anda:

1) Klubbstipendiet utdelas till medlem i Anders Nilssons förening Triathlon Väst (delas ut på årlig basis)
2) Riksstipendiet utdelas till sökande från hela landet (är för tillfälligt nerlagt då inga pengar finns kvar i minnesfonden)

Klubbstipendiet syftar till att hedra minnet av Anders Nilsson samt att uppmärksamma och stödja enskilda triathleter i deras idrottssatsning. Klubbstipendiets mål är att genom stipendier till medlemmar i Triathlon Väst som tränar och verkar i Anders anda, uppmärksamma goda förebilder och hängivna triathleter som sprider glädje till sin omgivning. Stipendiet delas årligen ut under hösten, information om när ansökningsperioden är kommer gå till medlemmar, också under hösten.

Du kan också hedra Anders genom att ge ett bidrag till Anders Nilssons Minnesfond. Gåva till betalas in på bankgiro 5494-3766, ange Anders Nilssons Minnesfond som referens.

Tidigare stipendiater