Träning

Träningstider

Vintersäsongen startar v.35 och pågår fram tills maj enl nedan schema. Du kan alltid hitta aktuella träningar i vårt kalendarium.

SIMNING

  • Måndag, Frölunda Kulturhus, kl 20:00-21:30, 4 banor (Till bokning)
  • Tisdag, Angered Arena, kl 20.00-21:00, 2 banor (Till bokning)
  • Onsdag, Lilla åbybadet, kl 20:30-21:30, 2 banor (Till bokning
  • Torsdag, Sörredsbadet, kl 20:00-21:00, hela bassängen (Till bokning)
  • Söndag, Frölunda Kulturhus, kl 8:45-10.45, 8 banor

Upplägg
Simpassen kommer på söndagarna fortsatt att skrivas av tränare Anders Holme, som även är med på kanten ett flertal söndagar. Kvällspassen sker utan tränare, men med färdigskrivna pass som presenteras av någon medlem/ledare.

Bokningar
Söndagssimningarna kommer även i höst att bokas vecka för vecka, bokningen släpps via Cardskipper på tisdagar vid 12.00, begränsat till 45 deltagare per vecka.

För veckopassen (måndagar – Frölunda, tisdagar – Angered, onsdagar – Åby, torsdagar – Sörredsbadet) finner du anmälningslänk ovan. Det är viktigt att du anmäler dig till det/de pass du tänkt gå på, för att säkerställa att de tider vi bokat utnyttjas. Pass som inte har någon anmäld klockan 12 dagen innan (alltså mån kl. 12 för simningen i Angered tis kväll tex) kommer att ställas in. Glöm därför inte heller av att avanmäla dig om du inte längre kan gå på något pass (du finner instruktioner för detta i Cardskipper-appen)

Praktisk info
På söndagar hyr Triathlon Väst i princip hela badet och medlemmen behöver inte betala inträde, men måste ha eget inpasseringsband som kan lösas ut i kassan mot depositionsavgift (visa ditt digitala medlemskort i appen Cardskipper för att få ett inpasseringsband). Det är inte tillåtet att bli insläppt utav någon annan utan alla deltagare behöver gå in med eget band! Kassan är inte öppen kl 8.45 (dvs när vi startar) så detta behöver du fixa innan. Vi avslutar söndagssimningarna med fika och samkväm i kafeterian efteråt. Stanna gärna!

Även övriga simpass är självklart gratis (uppge att du ska simma med Triathlon Väst i Frölunda och Angered och var beredd att visa ditt digitala medlemskort från Cardskipper), men till lilla Åbybadet får var och en själva betala entréavgift, övriga gratis inträde.

CYKLING

Spinning
Varje torsdag kör vi spinning i Fysiken Gibraltargatans lokaler (Gibraltargatan 39-41). Vi börjar klockan 19.30 och håller på 60-90 min beroende på typ av pass.
Cyklarna vi hyr har bland annat effektmätare

Till bokning 

LÖPNING

Ingen gemensam organiserad löpträning i nuläget

ÖVRIG TRÄNING

Många träningspass annonseras och diskuteras i Facebook-gruppen Träna med andra TriVästare, där även spontanpass utanför ordinare träningstider planeras. Läs mer där. Frågor? Hör gärna av dig till oss styrelsen@triathlonvast.se.

Sommarsäsongen 2022 är slut och vi övergår till tiderna för vintersäsongen

SIMNING

  • Tisdagar, Sisjön kl.18, samling på sidan mittemot badplatsen strax nedanför ”dykar-klippan”, (Till bokning)
  • Torsdagar, Södra Långevattnet kl.18, samling vid badplatsen i änden på sjön (Till bokning)
  • Söndagar, Delsjön kl.10, samling på badplatsen (Till bokning)

Upplägg
Vid dessa träningstillfällen kommer det inte alltid att finnas någon ledare utan det är upp till de som dyker upp vid varje tillfälle att bestämma upplägg och se till att simningen sker på ett säkert sätt. Vid specifika tillfällen kommer det finnas en tränare närvarande med specifika övningar och träningsmoment. Info om dessa tillfällen kommer via Cardskipper. Skriv gärna i gruppen ”Träna med andra TriVästare” på Facebook om du har tänkt att simma så fler hänger på.

Glöm inte att boka dig på passen!

CYKLING

Långpass cykling kommer ske ca 1 gång i månaden. Nästa tillfälle äger rum lördag 11/6, samling kl.10 vid Mölndals bro. Mer info på Facebook och Cardskipper. Datum för kommande långcyklingar kommuniceras ut efterhand.

LÖPNING

Onsdagar 17:30 Slottsskogen, samling på gräsplanen vid stora dammen (mittemot Villa Belparc) (Länk till anmälan)

Temat för passen kommer variera, intervaller, fartlek, backintervaller i Säldammsbacken, teknikövningar och löpinriktad styrketräning. Håll koll på klubbens Facebook-sida för att se vad som är aktuellt varje vecka.

Viktigt att du anmäler dig till dessa pass så att vi inte står med ledare om ingen dyker upp!

ÖVRIG TRÄNING

Många träningspass annonseras och diskuteras i Facebook-gruppen Träna med andra TriVästare, där även spontanpass utanför ordinare träningstider planeras. Läs mer där. Frågor? Hör gärna av dig till oss styrelsen@triathlonvast.se.